Webstatiszlika, látogatottságmérés

A feltelepített Wordpress blognál javasolt az “StatPress-Reloaded” bövitmény telepítése.
Ez a korábbi StatPress bövítmény továbbfejlesztett verziója, ami az alábbiakra képes:

  1. Valós idejü statisztikát kaphatsz a blogod látogatóiról, még az épp aktuálisan nézökröl is.
  2. Szerteágazó információt gyüjt a látogatóidról: honnan jöttek, milyen kulcsszót használtak a keresöben akik az oldaladra látogattak, milyen browserrel és operációs rendszerrel nézték meg az oldaladat, stb.
  3. Megtudhatod, hogy melyik oldalról és mikor jöttek a látogatóid, melyek a legkeresettebb oldalaik.
  4. Mikor látogatták meg keresörobotok az oldaladat indexelési célból.
  5. Mindezt természetesen kiértékelheted grafikusan, áttekintö és részletes módon, akár az egyes látogatásokra lebontott formában.
  6. Rendelkezik olyan php kódrészlettel, amit oldalsó “widget”-be illesztve elérhetövé válik a funkcionalitása, ezért még nyilvános blogoknál is tudod használni.

Az áttekintö nézete a StatPress bövitmény adminisztrátori felületén

StatPress Reloaded telepítése

A bövítmény telepítését a szokásos módon ejtheted meg:
Elöször is töltsd le a http://wordpress.org/extend/plugins/statpress-reloaded/ oldalon jobb fent a “Download”-ra kattintva a plugint, majd a zip-file kicsomagolása után töltsd fel egy FTP szoftverrel a wordpress telepítésed
<honlapod.hu>/blog/wp-content/plugins/
könyvtára alá.
Ha már korábban is használtad volna, és csak frissítesz, akkor a feltöltés elött elöszört kapcsold ki a frissítendö bövitményt. Ez mindenféle bövitmény-frissítéskor ajánlott lépés.
Sikeres feltöltés után pedig az adminisztrátori felületen keresztül kapcsold be.
Ehhez keresd meg a “bövitmények” (angolul: “plugins”) menüpontot, és az inaktiv bövitményeknél meg kell találnod a StatPress bövitményt, ha jó helyre töltötted fel a file-okat. Az “aktivál” feliratra kattintással a bövitményt aktiválnod kell, és megjelenik egy új “StatPress” menüpont a blogod adminisztrátori felületén. A bövitményfunkcióit, beállításait azon a menüponton keresztül érheted el.

Amint aktiválod a StatPress plugint, az azonnal elkezdi gyüjteni az adatot az adatbázisba. Az adatbázis méretének kordában tartására rendelkezik táblakarbantartó funkcióval, igy mindig a legfrisebb adatok elérhetök lesznek.

Ja és persze, az egész ingyenes !!!